Monday, 7 July 2014

Demam Jarum

Orang sibuk shopping raya..aku pun sibuk shopping jugak..



Satu minggu punya order,baru sampai jumaat lepas..bila dah di buka kotaknya macam ni la rupanya..



Marantz TT5005 Black
weight - 2.8 kg
Rated Output - 2.5mV/1kHz
Frequency Range - 20Hz - 20kHz
Drive System - Belt/Direct
Bearing - Ceramic/Metal
Operation - Automatic/Manual
Belt - Rubber/Silicon
Speed - 33-1/3 & 45RPM



Akhirnya terubat sudah santau berachun ku ini..heheh..memang dah lama mengidam nak kan turntable pasal turntable aku yang lama memang dah jahanam langsung tak boleh nak repair (kalau dah harga repair sama dengan harga TT yang baru,baik aku beli baru je)
Ini lah kekasih pengubat hati aku bila dah balik keja petang2 kat rumah.layan rekod ni sambil belek2 inlay/lirik kat covernya..bunyinya?memang tip top.walaupun hanya menggunakan amp cikai je,tapi bunyi yang di keluarkan memang sedap dan superb!.

Oklah..ini entri riak turntablewi aku mulakan putaran pertama aku dengan rekod ini..heheh..




Fuhh..enak betul dengar solo2 Malmsteen yang keluar melalui rekod ni..nanti aku tampal detail lah gamba2 lp Trilogy tu..
Sekian..Selamat Berpuasa buat anda semua :p

10 comments:

  1. cis!!!....rachun berbisa.....

    sesungguhnya aku sedang berpuasa...sabar...sabar...

    ReplyDelete
  2. mcm gila main gitar... amp kena guna yg jenis tube/valve bkn solid state, speaker pulak kena jenis vintage barulah fuhfuhfuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...Nanti mmg aku nak upgrade la sikit2

      Delete
  3. You Dont Remember I Never Forget yang Leningrad tu kan,
    aku ingat pergi tanya kawan aku budak band pancaragam sekolah...so dia terror la lagu2 pancaragam ni...
    Apa nama lagu ni?? LOVE IS BLUE.
    OOOO timakasey..
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..cinta itu biru..heheh

      Delete
  4. wahhhhhh bestnye someday aku akan beli jugok TT

    ReplyDelete
  5. dah pulih dari santau berachun la nih hehe

    ReplyDelete