Monday, 31 March 2014

Bad Country (2014)



Inspired by real events, BAD COUNTRY is a gritty Louisiana set crime drama. Detective Bud Carter's investigations lead to the arrest of Jesse Weiland, a contract killer from a criminal syndicate. Weiland, facing life in prison and losing his family, puts his trust in Carter and becomes an informant. The case attracts the FBI, who in turn, wrestles control from Carter. When a sting goes bad, the syndicate boss, Lutin Adams uses crooked politicians and lawyers to identify Weiland as the 'rat.' His family is executed, setting Weiland on a path of revenge executing targets on a manhunt for Lutin. Carter takes control, pursuing the syndicate to the French Quarter. The climax explodes as Carter, Weiland and Lutin are caught in a triangular crossfire.
- IMDb

Filem ni berlatar belakang pada era tahun 80an,lakonan Williem Dafoe (Spiderman,Born On The Fourth Of July) dan Matt Dillon (Crash,Wild Things) memang terbaik.filem yang lebih kurang ala2 macam gangster squad jugak,tapi storyline dan plot filem agak menarik dan tak memeningkan kepala..so tak payah nak fikir apa akan berlaku pada scene yang berikutnya..
So,pada yang pernah tonton filem Gangter Squad,cuba lah layan movie ni,di jamin tak membosankan..heheh..

3/5*

Friday, 28 March 2014

Menjamu Selera

Masa balik JB tempoh hari,selain nak berehat (kononnya) banyak masa di habiskan bersama dengan kawan2 (termasuk lah melepak dengan duta heavy/thrash/kpop metal cawangan Johor Bahru iaitu bro Berteromber heheh..) dan juga bersama adik beradik aku.masalah utama aku ialah kalau time cuti je aku mesti kuat makan..heheh..tapi kira ok lah balik kat kampung halaman sendiri dan nak makan apa yang aku rasa nak makan.kalau hari yang aku sibuk dengan kerja,kadang makan pun main tibai je apa yang aku nak makan,senang cakap, makan tanpa 'menikmati' atau pun feel makan tu takda,sebab nak kejarkan masa untuk kerja..apa pun Syukur Alhamdulilah dengan rezeki yang di berikan olehNya..tak kisah la walau makan roti inti kacang 50 sen tu pun,jangan mengeluh walaupun tak dapat makan yang sedap2..bersyukur dengan rezeki yang ada..

Okeh..ni antara makanan yang aku makan,bukan semua gambo makan tu aku yang makan,ada jugak kawan2 dan adik beradik aku.cuma masa cuti tempoh hari la aku betul2 'menikmati' nya..

Yang ini semua kat tempat makan Singgah Selalu kat JB..


Psang goreng dan Banana Split.tapi yang ini bukan aku yang makan..heheh..


lamb of chop lamb chop,kambing chop dan macam2 lah nama menu kalau dari daging kambing ni..tak kisah lah nama apa pun janji kenyang sudah..


Salmon Grilled.menu berasaskan ikan salmon.ikan salmon ni rupanya ada banyak jenis dan spesisnya.aku pun baru tau tadi dari google..heheh..kalau sapa2 belum pernah try,dan yang seleranya lebih ke arah internasional,boleh try ikan salmon ni..


Rice Chicken Chop.yang ini kat Wadihana Steakhouse kat Plaza Angsana JB,(belakang kedai kain Jakel tu..)

Asek makan je kan..takkan takda air ye tak?


Bandung Soda.yang ni kat BBU.(Bandar Baru Uda)kedai ni kira boleh tahan femes jugak la.dekat je dengan rumah aku.tak jauh pun.pegi jalan kaki je..


Dah selesai dan licin..jangan membazir tak elok..heheh..kalau seminggu aku cuti kompem makin bertambah la lemak2 tepu aku..heheh..

Monday, 24 March 2014

Kosong

Idea takdak,kering dan kosong..untuk menghilangkan kebuntuan dan kebosanan pada masa terluang apa yang aku buat ialah main game ini


Memang game ni dah ketinggalan zaman,tapi sesekali layan untuk menghilangkan time bosan pun best jugak.

Lagi satu boleh pulak terlayan drama ni...tu pun pasal member serumah yang beli dan suruh aku layan.antara penyebab aku hold dulu The Walking Dead season 4..


Kalau nak ikutkan drama ni dah sampai season 3 pun..nak tengok dulu,best ke tidak..layannnn..

*Selamat bercuti pada adik2 kita yang masih bersekolah tu,cuti penggal pertama persekolahan dah pun bermula..

Saturday, 22 March 2014

Sensitiviti
















Gambar kat atas tu semua adalah antara manusia yang tak tau dan tak reti bahasa nak menghormati perasaan dan sensitiviti orang lain.tolong laaa..jangan la post benda2 yang menampak kan kebodohan sendiri.hormat la sikit pada keluarga mangsa..benda ni semua bukan untuk di jadikan bahan gurauan.kalau ada keluarga mangsa yang baca post2 macam ni apa perasaan diorang?dan kalau benda macam ni kena kat batang hidung sendiri?

Apa salahnya kalau bagi moral support macam gini...



Budak kecik pun pandai bagi moral support la..yang dah besar panjang dan dah tua bangka tu otak letak kat mana?'telajak perahu boleh berundur,telajak kata buruk padahnya'..

*gambar budak kecik tu ialah cucu aku,masuk dalam paper The Star semalam.. (tua dah aku ni..dah bercucu pun..heheh)

#Pray for MH370

Thursday, 20 March 2014

Sepultura - Chaos A.D. (1993)

"The Beginning of the End". Mungkin ini ayat yang paling sesuai untuk mengambarkan Chaos A.D.
Tapi pastinya ada juga yang tidak akan bersetuju. Biasalah...selera lain-lain.
- Berteromber (Chaos A.D. review 29 April 2013) klik Sini.

Aku setuju dengan abang Berteromber,Chaos A.D. merupakan berakhirnya era Thrash/Heavy Sepultura,tiada lagi album2 seperti Beneath The Remains,Arise,Schizophrenia dan Morbid Visions..


Antara album terakhir Sepultura yang di miliki ialah album ini dan juga Roots.keluarnya Max Cavalera dari Sepultura,terus aku tak follow dah.pada aku Sepultura yang sekarang ni sepatutnya kena tukar nama.Sepultura hanya sinonim dengan Max.bila sebut Sepultura,mesti ramai peminat metal secara otomatiknya akan ingat Max,bukan si Derrick orang minyak tu..heheh..





"Nomad", with its characteristically slow riffs, was described by lead guitarist Andreas Kisser as the answer to Metallica's "Sad but True". - Wikipedia

Walaupun sound dan groovenya berat,kalau untuk peminat tegar Sepultura era 80an pasti kecewa dengan album ni,jikalau anda mengharapkan riff yang laju menggila  seperti album Sepultura yang lepas,tidak akan ada dalam album ini..muziknya lebih 'perlahan' kalau nak di bandingkan dengan 'Beneath The Remains' atau pun 'Arise'.
Pada aku album ini masih lagi boleh di dengar jikalau anda betul2 memang minat dengan Sepultura era Max ni.untuk album ini lagu2 nya banyak berkisarkan tentang masalah dunia yang berlaku sehingga sekarang.lagu Refuse/Resist merupakan lagu protes terhadap sistem pemerintahan dunia (demokrasi?)Territory pulak ialah lagu konflik antara Israel dan Palestin yang tak pernah berakhir (chekidot video lagu ni memang best) lagu Kaiowas,Sepultura cuba bereksperimen dengan world music (yang mana album Roots merupakan kombinasi antara metal dan irama tradisonal Brazil atau world music).Biotech Is Godzilla,ala Industrial dan Hardcore,dan lagu fav aku Propaganda..


Album ni ok,masih boleh di dengar lagi jika anda betul meminati Sepultura era Max ini.vokal growl Max masih lagi power dan bunyi bass drum Igor yang padat dan padu tu..tiada lagi thrash metal kreatif dari Max Cavalera,orang yang bertangungjawab membawa nama Sepultura terkenal di seluruh dunia.

Max pakai jersi Harimau Malaya..gambo cilok kat gugel

Tuesday, 18 March 2014

Metallica - The Lords Of Summer

Tadi tengah layan FB tetiba boleh tenampak page Loudwire cerita pasal lagu terbaru Metallica yang pertama kali nya di mainkan live kat Bogota Colombia pada Ahad lepas (16 Mac)






Selain Loudwire,page Metal Hammer dan Metal Injection juga menceritakan hal yang sama.kesemuanya memberikan komen yang positif tentang lagu baru Metallica ni.ada yang mengatakan lagu ni soundnya seperti old school Metallica.
Pada aku,setelah mendengarnya sekali,hmm..ok boleh tahan best.memang ada elemen old school thrash sikit..oh..solo gitar Kirk Hammett kali ini memang sedap di dengar.ada kelainan sikit dalam solo lagu ni.riff dari gitar Hetfield juga kedengaran agak 'berat' sikit dari biasa.kangkangan Rob juga kurang luas dari biasa,dan ketukan drum pakcik Ulrich?alahai..nak cakap pun,bagi je lah markah sikit.nanti marah pulak peminat Metallica kalau baca entri ni..heheh..
Metallica memulakan tour 'By Request' mereka di Bogota Colombia. antara setlist yang di mainkan pada malam tu ialah :

01. ‘Blackened’
02. ‘Master of Puppets’
03. ‘Welcome Home (Sanitarium)’
04. ‘Fuel’
05. ‘The Unforgiven’
06. ‘The Lords of Summer’ (New Song)
07. ‘…And Justice For All’
08. ‘Sad But True’
09. ‘Fade To Black’
10. ‘Orion’
11. ‘One’
12. ‘For Whom The Bell Tolls’
13. ‘Battery’
14. ‘Nothing Else Matters’
15. ‘Enter Sandman’
Encore:
16. ‘Creeping Death’
17. ‘Ride the Lightning’
18. ‘Seek & Destroy’


Apa pun,di harapkan album terbaru Metallica nanti biarlah di penuhi dengan elemen old school thrash macam album2 terawal dulu.kalau boleh lagi bagus sikit dari Death Magnetic pun ok..apa2 hal layan dulu lagu kat atas tu,apa pendapat peminat metal sekelian?

Monday, 17 March 2014

Sedang Di Uji

Negara kita Malaysia, pemimpin dan rakyatnya SEDANG DIUJI oleh Allah swt dengan jelas dan terang. Kita sedang hadapi antaranya :
a. Kemarau, 
b. Jerebu, 
c. Kehilangan MH370, 
d. Denggi meningkat tinggi
e. Kepanasan cuaca lebih dari biasa
f. Gerakan penolak hadith yang dibiarkan 
g. Pilihanraya Kajang yang 'mabuk politik', 
h. Isu kalimah Allah yang masih belum selesai, 
i. Ahli politik & penyokong semakin sengketa khususnya selepas keputusan mahkamah baru-baru ini, 
j. Bomoh menjejaskan nama baik Islam & negara hingga peringkat antarabangsa

Justeru, keyakinan dan kerbergantungan kita kepada Allah swt sedang diuji, melihat siapa yang benar-benar ada iman di dalam hatinya. Doa kita diuji kemaqbulannya. Sama-sama dengarkan sedikit perkongsian saya berkenaan persoalan doa maqbul dan tertolak punca, sebab dan cara. Moga bermanfaat

*Ustaz Dr.Zaharuddin Abd Rahman
https://www.facebook.com/pages/Ustaz-Dr-Zaharuddin-Abd-Rahman/264020270304330


http://www.youtube.com/watch?v=Wh6ovzC4J30

Saturday, 15 March 2014

Mercyful Fate/King Diamond Re-Recording

Pun Ijau punya pasal jugak ni..
Sebab aku pun takda album2 King Diamond/Mercyful Fate,jadinya datang idea nak buat entri ni..
Pada yang tak tau Mercyful Fate pernah merakamkan kembali dua lagu klasik mereka iaitu 'Return Of The Vampire' dan 'Evil'

Album 'Return Of The Vampire' adalah album kompilasi pertama Mercyful Fate yang di riliskan pada 1992.kesemua koleksi lagu dalam album ni ialah unreleased track yang pernah di rakamkan pada tahun 80an dulu..




Return Of The Vampire (Original Version)



Return Of The Vampire (1993 Version with Lars Ulrich on drums)


Versi tahun 93 sebenarnya sebagai bonus track dari album Mercyful Fate 'In The Shadows' yang merupakan album reunion pertama mereka (kalau tak silap) di riliskan pada tahun 1993.ok lah versi yang ni.aku suka.ketukan drum pakcik Ulrich masa ni pun power lagi,suara King lagi best dari yang versi asal.


Lagu yang kedua pulak ialah...


Asalnya lagu ini di rakamkan semula khas untuk permainan video paling terkenal kat Playstation dan Xbox iaitu Gitar Hero : Metallica..oleh kerana master tape 'Melissa' dah takda,demi menurut permintaan Metallica supaya lagu ini di muatkan dalam game Guitar Hero tu,Mercyful Fate merakamkan kembali single evil ni..watak King (tanpa solekan salib terbalik)dan Lemmy Motorhead ada dalam game tersebut sebagai unlockable player character.


Mercyful Fate - Evil (1983)



Mercyful Fate - Evil (2008)



Baik versi lama dan baru,ok lah,kedua2 nya best..kalau nak dengar medley Mercyful Fate yang best,boleh dengar versi Metallica dalam album Garage Inc. tu..

#Oh lady cry, and say goodbye..goodbye!

Monday, 10 March 2014

Coming Home

sekadar hiasan


When I stand before you shining in the early morning sun
When I feel the engines roar and I think of what we've done
Oh the bittersweet reflection as we kiss the earth goodbye
As the waves and echoes of the towns become the ghosts of time

Over borders that divide the earthbound tribes
No creed and no religion just a hundred winged souls
We will ride this thunderbird, silver shadows on the earth
A thousand leagues away, our land of birth

To Albion's land
Coming home when I see the runway lights
In the misty dawn the night is fading fast
Coming home, far away as their vapor trails align
Where I've been tonight, you know I will not stay

Curving on the edge of daylight til it slips into the void
Waited in the long night, dreaming til the sun is born again
Stretched the fingers of my hand, covered countries with my span
Just a lonely satellite, speck of dust and cosmic sand

Over borders that divide the earthbound tribes
Through the dark Atlantic; over mounting stormy waves
We will ride this thunderbird, silver shadows on the earth
A thousand leagues away, our land of birth

To Albion's land
Coming home when I see the runway lights
In the misty dawn the night is fading fast
Coming home, far away as their vapor trails align
Where I've been tonight, you know I will not stay

To Albion's land
Coming home when I see the runway lights
In the misty dawn the night is fading fast
Coming home, far away as their vapor trails align
Where I've been tonight, you know I will not stay

Coming home, far away when I see the runway lights
In the misty dawn the night is fading fast
Coming home, far away as their vapor trails align
Where I've been tonight, you know I will not stay





Coming Home live Moscow 2011 (versi live yang paling aku suka)



"Coming Home" Smith,Harris,Dickinson 5:52 (10/10)
Mood lagu sangat atmospheric. Gitar melodinya syahdu, sesuai dengan lirik yang menceritakan tentang pengalaman IRON MAIDEN sampai ke sesuatu destinasi dengan Ed Force One (tafsiran zahir). Secara batiniah pula, aku suspek lagu ini mengenai perjalanan manusia dari dunia ini ke alam akhirat (ya, orang bukan Islam pun percaya akan ini jadi ianya tidak pelik). Untuk tidak menjadi bias, Dickinson menulis;

Over borders that divide the earthbound tribes,
No creed and no religion,
Just a hundred winged soul

Winged soul - kepercayaan subconcious orang Barat (dan banyak budaya manusia) bahawa kematian boleh menjadikan mereka seperti malaikat yang berkepak.
-Duktur Bentara krenmaut.blogspot.com


Coming Home (10/10)
Apsal 10/10. Lirik mesti Bruce. Juruterbang gi sana gi sini dan akhirnye dia nak mendarat kat Albion. Albion ni nama asli bagi kepulauan Great Britain kalo tak salah aku. 
Lagu paling ROMANTIK GILER. Serious aku cakap, lagu sangat istimewa. Nak2 kalo aku ganti Thunderbird tu ngan Bus Express. Hehehe.

Lagu ni jenis kasi mata berair beb.

Memang lagu ni romantik,syahdu dan boleh kasi mata berair.sambil buat entri ni aku dengar berulang kali..tapi tak dapat menandingi kesedihan ahli2 keluarga dan crew MH370 yang masih tidak di ketahui nasibnya sehingga kini..apa pun sama2 lah kita berdoa agar di permudahkan segala kesulitan yang di hadapi oleh mereka...

#Pray for MH370

Sunday, 9 March 2014

International Women's Day 2014

First thing first :
My heart goes out to all the MH370 passengers,crew members,thier families and friends..
Let us pray and hope for the best while hearing updates from the authorities on the search and rescue mission..
Harap pihak keluarga mangsa bersabar.pada pihak yang suka buat spekulasi tu hentikan la..tolong la hormat sikit perasaan keluarga mangsa.kalau benda ni juga terjadi pada keluarga anda,apa perasaan anda?so stop all the speculation..



Dan yang keduanya..aku rasa dah terlewat sehari,tapi takpalah..aku nak wish juga kat wanita2 kat luar sana dan juga mungkin ada pengunjung blog aku ni antara nya wanita..



Semua madah pujangga ini aku tujukan untuk wanita di luar sana..

Andai di beri pilihan bidadari syurga dengan seorang wanita sederhana paras tetapi cantik imannya...
akan ku pilih wanita sederhana itu...

Kuatnya seorang wanita itu apabila :
Tetap berdiri walau sendiri
Tetap bersabar walau di uji
Tetap berbelas walau di keji
Tetap tersenyum walau di sakiti
Tetap mengasihi walau di benci
Tetap mendoakan walau di khianati

Sehebat mana pun seorang lelaki,dunia pertamanya tetap di dalam perut seorang wanita...


SELAMAT HARI WANITA 2014


Antara lagu yang memuja wanita :





Dan ini..

Heheh..

Thursday, 6 March 2014

Filem Seram Asia

Antara filem seram Asia yang terbaik pada aku.mungkin ada yang lagi best kot,kalau sapa2 tau ada yang lagi best sila bagitau..ini adalah antara filem yang aku tonton seorang diri pada waktu malam untuk menguji tahap keseramannya.. (serius memang ada yang buat aku seram) heheh..


The Eye (2002)Hong Kong/Singapore


Filem usahasama antara Hong Kong dan Singapura.ceritanya mengisahkan tentang seorang budak perempuan yang telah buta matanya sejak berusia 2 tahun,selepas menjalani pembedahan mata dan boleh melihat semula,ternyata menjadi impian ngeri bagi budak perempuan ni..pasal dia boleh nampak hantu di mana2 je.movie ni  pun banyak sekuelnya sampai The Eye part 10?

*Tahap keseraman : 1/10 (berani lagi pegi toilet)heheh..


Long Khong/Art Of The Devil (2005)Thailand


Filem yang mendapat kutipan tertinggi di Thailand dan juga Malaysia,antara filem pecah panggung paling bersejarah dalam sejarah perfileman Thailand.aku rasa ramai yang dah tengok filem ni.filem berkisarkan tentang ilmu hitam/santau/tuju tuju versi Thailand.memang best.scene paling gore pada aku ialah pada awal filemnya,yang sorang mamat tu kena santau guna ikan keli dan mata pancing..erghhhh..memang ngeri! teknik CGI filem ni pun bagus,memang nampak real.
Filem ini juga ada sekuelnya sehingga bahagian ke 3.

Tahap keseraman : 4/10 (scene budak pompuan  nampak hantu bekeliaran atas bumbung rumah tu sampai aku pun tebayang2)


Ju-On (2000)Japan/The Grudge (2004/US)



Antara original version dan remake,best lagi yang original version.versi US gagal nak menyeramkan aku.filem ini juga antara filem seram terbaik dalam sejarah perfileman Jepun.sehinggakan produksi filem Hollywood pun remake balik filem ni,tapi failed.sesiapa yang belum tengok,tengok yang original punya Ju-On.baru boleh menguji tahap keseraman anda..heheh..

Tahap keseraman : 7/10 (lepas korang tengok filem ni,aku gerenti kalau tido malam mesti tak nak guna selimut dah..heheh..)



Sundel Bolong (1981/Indonesia)



Antara filem paling di ingati dan menjadi lagenda di Indonesia.pelakonnya,Suzzanna antara pelakon seram lagenda dan ikon seram popular sehingga hari ini.filem2 terawal SundelBolong memang ada antaranya menyelitkan unsur2 18sx,tidak sesuai untuk budak2 bawah umur.
Walau pun begitu,filem ni kalau scene hantu nya memang seram..memang aku mengaku,filem2 hantu Indon yang dulu2 seramnya lain macam. sampai teringat2 bila nak tidur.heheh..

Tahap keseraman : 9/10 (aku tak tengok sampai habis,sebab renungan mata Suzzanna tu memang menyeramkan..esoknya tengok dengan member yang kebetulan datang melepak,penyudahnya member aku tu tido kat rumah aku,takut punya pasal..heheh)


Dan yang akhir sekali...



Sumpah Orang Minyak (1958/Malaysia)


Mintak maaf la ya,filem melayu pada zaman sekarang ni semuanya hampeh belaka,jalan cerita yang mengarut dan tah apa apa..filem seram melayu yang paling terbaik pada aku sudah tentunya filem Sumpah Orang Minyak ni..
Pernah tercalon dalam festival filem Asia,dan pelakon dan arahan filem ini tak lain dan tak bukan ialah seniman agung lagenda Tan Sri P.Ramlee.teknik CGI dalam filem ni pun boleh di banggakan walaupun pada tahun 50an belum ada lagi kamera canggih macam zaman sekarang.
Untuk bebudak Kpop yang suka sangat kat aktor Korea yang mata sepet macam cina bukit tu,korang kena tengok ini filem.salah satu filem bersejarah kat Malaysia.

Tahap keseraman : 4/10 (lagu Sri Bunian kalau dengar seorang diri pada waktu dinihari boleh meremangkan bulu roma jugak)


Overall,kalau belum pernah tengok kesemua filem tersebut,sila tengok sampai habis.tapi pada aku itu semuanya yang terbaik.

Monday, 3 March 2014

Def Leppard - Adrenalize (1992)

Abang Berteromber pun penah cerita pasal album ni Kat Sini


Memang tak di nafikan,kekuatan setengah band bergantung pada gitarisnya.gitaris memainkan peranan penting untuk mencorakkan hala tuju muzik band tersebut.(kerana kadang kala banyak lagu2 ciptaan gitaris yang selalunya popular)contoh terdekat lihat saja Guns N Roses tanpa Slash,album Chinese Democracy gagal kerana stail muzik nya berubah seratus peratus.Def Leppard juga tak terkecuali.kematian Gitaris  mereka iaitu Steve Clark,antara gitaris terbaik era Glam Rock 80an,sedikit sebanyak telah merubah hala tuju muzik Def Leppard..



Ketika album ni di rilis, dunia muzik tengah demam grunge dan alternative music,walau pun muzik bawaan mereka di katakan hampir berkubur pada waktu itu,tetapi album Adrenalize ni berjaya menduduki carta no.1 di US dan UK.mungkin sebab album ni sound nya masih ada tempias dari album 'Hysteria' dan lagu2 nya pun ada hasil ciptaan Steve Clark.
Pada April 1992,bekas gitaris Dio dan Whitesnake iaitu Vivian Campbell join Def Leppard ni.lagi pun Vivian dan Def Leppard sebenarnya memang dah lama jadi member baik.dia ni dah memang femes la,tapi bila join DL ni nama dia macam tenggelam pulak.aku lagi suka Vivian ni bersama Dio dan band beliau Sweet Savage tu (lagu 'Killing Time' penah di cover oleh Metallica ialah hasil ciptaan Vivian)

album ni di dedikasikan untuk mendiang Steve Clark

Dua lagu ballard yang paling aku suka dalam album ni ialah 'Tonight' dan 'Have You Ever Needed Someone So Bad'.selain dari lagu gumbira 'Lets Get Rocked' ' I Wanna Touch You' 'Make Love Like A Man'.kalau kat UK album ni memang menjadi pujaan awek2 UK pun.penah aku baca majalah Metal Hammer yang lama dulu,yang Metal Hammer pun kata separuh dari awek2 UK mesti ada album Adrenalize ni.


Adrenalize dan Retro Active adalah 2 album terakhir Def Leppard yang di jadikan koleksi album mereka di zaman kegemilangan glam rock.masuk 'Slang' dan seterusnya memang aku tak follow dah.(mungkin kena cuba dengar juga album2 DL selepas 90an)sebab stail muzik diorang dah berubah.tapi tak di nafikan,lagu2 ballard Def Leppard walau masuk era 'Slang' pun masih lagi aku suka.
Kalau anda pernah dengar dan memiliki album 'Hysteria',anda juga patut ada dan dengar album ini.juga sesuai untuk awek2 yang baru nak belajar dengar muzik rock..heheh.. NWOBHM & Rock sampai tua!

Sunday, 2 March 2014

Catuan Air



Bermula pada bulan Mac ini,penggunaa air di seluruh Kuala Lumpur dan Selangor akan di catu pengunaannya.berikutan dengan keadaan musim kemarau dan cuaca panas yang melanda seluruh negara,menyebabkan empangan air di Selangor yang hampir mengalami kekeringan air.
Catuan air pada bulan Mac ni menggunakan konsep bergilir gilir.dua hari ada air,dan dua hari tiada air.

Untuk kawan2 yang tinggal di sekitar kl dan Selangor,di harap banyak kan bersabar.simpan air dan jimatkan air secukupnya.bersyukurlah kerana bekalan air tidak di hentikan dengan serta merta.dengan konsep bergilir seperti begini,amat mudah untuk kita mengguna,menyimpan dan jimat air yang secukupnya..
Nampaknya dua hari sekali la aku basuh baju lepas ni..heheh..ingat,elakkan pembaziran air.

Untuk info pasal catuan air boleh tengok kat sini :
http://www.sinarharian.com.my/semasa/senarai-kawasan-catuan-air-peringkat-kedua-1.255650