Tuesday, 21 June 2016

Cell (2016)




Filem yang berdasarkan dari buku hasil tulisan Stephen King.sesiapa yang pernah baca buku 'Cell' memang dah boleh agak jalan cerita dalam filem ini.Cell menceritakan tentang Calyton (lakonan John Cusack) dan Thomas (Samuel L.Jackson) dua mangsa yang terselamat apabila berlakunya zombie apocalypse yang berpunca dari penggunaan cellphone.sesiapa saja yang menggunakan cellphone/handset serta merta mereka akan di jangkiti virus zombie,cuma mereka tidak di panggil zombie,tetapi di gelarkan sebagai 'phoners'.

Walaupun teruk di kritik,pada aku filem ini so-so je lah,dengan jalan cerita yang mudah di jangka,screenplay filem ini pun Stephen King yang buat,tetapi gagal mencapai boxoffice.sebab dah terlalu banyak sangat cerita pasal zombie Hollywood buat,sebab itu lah aku rasa ramai yang dah bosan dengan benda yang sama.IMDb pun bagi 4.5 bintang je.filem ni memang keluar tak kena dengan masa.sebab banyak cerita berkenaan zombie kerap keluar di tv,salah satunya ialah The Walking Dead.tapi kalau sesiapa yang pernah baca novel Cell ni,takda masalah kalau nak menontonnya,cuma thrillnya takda. jalan ceritanya pun lebih kurang macam 'The Walking Dead' jugak aku tengok pun sambil tertidur..heheh..


7 comments:

  1. klu itu macam dah rebiunya aku tak nak download lah hahaha...

    ReplyDelete
  2. aku ada bukunya...ntah bila la nak baca...

    ReplyDelete
  3. selalunya kebanyakkan movie yg ada lakonan samuel l jackson, menjadi film tu.. mungkin aura dari beliau kot

    ReplyDelete
  4. biasanya filem2 simple cmni dorg lbh fokus pd market jualan dvd je kot.. yg ble org g kdai cd tgk pilem yg takde kt panggung wayang org nk beli dn tgk.. tp ble tgk boring plak cternye.. hehe

    ReplyDelete
  5. Kalau ada Samuel l Jackson, aku takkan kutuk sesuatu pilem tu.
    tapi aku takkan tengok la. KUNG fu panda 3 pun aku susah nak game2 lagik. Mungkin aku baca sinopsis internet ending pilem Cell ni haha

    ReplyDelete
  6. Pelakon mantap.. Apa pun, aku baru sedut cerita 11.22.63.. Dah tengok 4 episod, memang thrill dan terbaik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju...best cerita ni...harap2 ada season 2..thanks Rafi info pasal siri ni...

      Delete