Saturday, 28 June 2014

Waktu Puasa Di Seluruh Dunia

klik kat gambar untuk imej lebih besar


Tinggal sehari je lagi..lepas tu kita akan menyambut Ramadhan Al Mubarak.macam biasa kita berpuasa selama 12 jam.kalau tengok kat negara2 lain kat atas tu ada yang berpuasa selama 9 jam seperti Brazil,Australia dan Argentina.ada juga yang lebih dari 12 jam seperti Britian 20.5 jam,Russia,German,Poland dan negara2 Eropah lain juga akan berpuasa selama 20 jam..perghh..lama tu.
Salam Ramadhan Al Mubarak to all muslim around the world...

7 comments:

  1. tapi kalau kat europe bulan puasa tu kena hujung tahun (winter), fuh puasa bbrp jam je...

    ReplyDelete
  2. Saya puasa 20 jam thn ni...salam ramadan dr german fie... 😊😊😊

    ReplyDelete
  3. Aku nak ambik kesempatan ni nak cakap "respek sikit umat2 Islam kat negara2 cam Eropah itu", jangan sangka kita lagi Islam dari dorang, dorang Islam tak praktis la apa la.... Puasa 20 jam tu adalah antara dugaaan berat mereka berbanding kita, selain banyak dugaan2 lain.
    Jadi mungkin sebenarnye umat2 Islam minoriti di negara2 tersebut lagi kuat pegangan agama dari mereka yang sangka mereka terror kerana hidup di negara Islam majoriti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Abg deap..setuju sangat.

      Delete