Wednesday, 20 May 2015

Wordless Wednesday

napa makcik ni senyap pasal isu Rohingya eh?kerana etnik jugak?

10 comments:

  1. pada aku makcik celaka ni seorang yang anti-islam dan mnyokong ethnic cleansing dkt Burma

    ReplyDelete
  2. semua pun pasal politik dan kepentingan diri...

    ReplyDelete
  3. nampak sangat something wrong dgn democracy ni, it get full support from the west! democracy is for only the majority not for the minority like the rohingya. democracy is tyranny and stupidity.

    ReplyDelete
  4. semalam aku habiskan masa2 lapang aku utk membaca tentang rohingnya ni, memahami apa punca dan mengapa sampai macam ni sekali nasib mereka. apa yang aku dapat mcm2 versi cerita, sampai kan kepala aku sakit berdenyut2 dibuatnya. pastu aku ambil keputusan berdoa pada mereka semoga mereka semua mendapat kehidupan yang lebih baik.

    ReplyDelete
  5. Betul tu D' Arsil setakat mana yang kita mampu untuk membantu..Sekurang kurangnya dengan mendoakan mereka yang seagama dengan kita...

    ReplyDelete
  6. Aku setuju, first doa, second how to get survival items to them food, drinks, medicine and of course protection dari kena bunuh dan kena siksa or tindas..
    Like I say in another post, bila orang bangla naik kapal tu, sapa tak kasi makanan kat dorang kena sembelih, seluruh keluarga..tapi yang budak2 kena humban hidup2 gi laut...
    Video rakaman Rohingya kat Aceh aku tahu benda ni...
    So its more than meet the eye..
    Pompuan tu is just another politician...

    ReplyDelete
  7. She have to please the Buddhist majority
    Its the same dalam mana2 sejarah dunia.

    ReplyDelete
  8. war, war never changes... (so does ethnic cleansing?)

    ReplyDelete
  9. Bila kapal terbang hilang yg tak jumpa sampai sekarang semua negara tolong..
    Tapi ini manusia,dah mmg hidup terapung kt tengah laut tu semua negara tolak tanak tolong..shame on us too..kalo aku ni ada kuasa,mmg aku suruh pekerja asing kt myanmar ni balik negara diorang serta merta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. *pekerja myanmar kt Malaysia

      Delete