Friday, 23 March 2018

Guitar World Presents Metallica 30 Years




Masa pergi Bookexcess dekat Amcorp Mall,aku terpandangkan buku ni,dan di sebabkan harganya pun murah,aku pun beli.takda lah menarik sangat ia nya menghimpunkan segala interview majalah Guitar World ini bersama dengan Metallica tapi interviewnya lebih kepada James Hetfield dan Kirk Hammett je lagi pun majalah gitarkan,interview dengan Lars dan Jason pun takda cuma ada gambar je.nak cerita panjang pun aku rasa dah ramai yang tau isi kandungan dia pun lebih kurang sama dengan buku atau majalah lain yang pernah cerita pasal Metallica ni.layan gambar je la yer.




Gambar pertama ni masa zaman Kill Em' All.ada Cliff Burton.kalau nak baca boleh je besarkan gambar tu.





Zaman Justice For All..mintak maaf lah kalau gambar yang aku upload ni tak ikut turutan.malas nak susun balik..heheh


Yang ni edisi tahun 90an Guitar World masukkan balik dalam edisi Metallica special ni.ada pakcik Tony Iommi.



Yang ni Kirk dengan tok guru dia Joe Satriani.boleh tahan mulut Joe dalam interview ni.dia selamba je kutuk band2 metal yang pada dia memang hampeh.paling teruk dia kutuk band rapper Ice T Body Count tu.



Zaman Load/Reload zaman ramai orang benci dengan Metallica pada waktu ni.zaman Pop Metal.


Yang ni pulak cover story zaman Garage Days/Garage Inc.



Kirk Hammett dengan Adam Jones gitaris dari band Tool.



Yang last sekali senarai 100 lagu Metallica yang terbaik katanya.tapi aku tak snap la senarai lagu tu.malas nak upload banyak gambar.

Antara lagu yang tersenarai antara 100 lagu tu.dia campurkan sekali dengan lagu cover yang penah Metallica rakamkan.

Tu je lah semua yang ada dalam ni,takda yang menarik sangat la.isi kandungannya lebih kurang sama dengan majalah/buku yang pernah di terbitkan atas nama Metallica ni.cuma memang banyak gambar yang menarik la.




6 comments: