Monday, 3 April 2017

The Book Thief (2013)

Dah lama tak tonton filem yang bergenrekan drama berat dan antara yang menarik untuk di tonton




The Book Thief mengisahkan ketika era perang dunia kedua dan suasana kehidupan di German ketika pemerintahan Adolf Hitler.kisah tentang seorang budak perempuan bernama Liesel Meminger yang telah di ambil menjadi anak angkat kepada sepasang keluarga tua.Leisel ni gemar membaca.tapi pada ketika era pemerintahan Hitler,rakyat German tidak di benarkan membaca buku dari luar German.oleh kerana sukar untuk mendapatkan bahan bacaan,Liesel ni pergi curi buku di rumah seorang senator German tanpa di ketahui oleh tuan rumah tu.

Walaupun bergenrekan drama berat,jalan cerita mudah di fahami plot demi plot yang tak rumit senang nak hadam ceritanya.lakonan Sophie Nelisse (pelakon baru dari Canada) dan juga lakonan Geoffrey Rush (yang  jadi Captain Barbossa dalam Pirates Of Carribean) yang menjadi ayah angkat Liesel dalam filem ni memang terbaik.antara filem yang aku tonton tanpa rasa bosan.boleh layan kalau anda suka filem yang bertemakan perang dan kasih sayang.filem ini juga mendapat pencalonan Academy Awards.

*5/5

4 comments:

  1. aku ada tengok kat Astro...bagus cerita ni..

    ReplyDelete
  2. Ye ke. Aku rasa pernah tengok gezek dia

    ReplyDelete
  3. Bintang penuh tu! Nanti akan cuba cari

    ReplyDelete