Tuesday, 15 November 2016

The Nice Guys ( 2016)



Nice Guys ialah filem yang bergenrekan action/crime thriller/comedy yang agak menarik juga.pada mulanya aku ingatkan filem ini filem serius yang agak berat,tetapi sebenarnya ia adalah filem komedi yang boleh lain dari yang lain.kerana pelakonnya pun setau aku memang tak pernah belakon filem komedi.watak komedi bersahaja lakonan Russel Crowe dan Ryan Gosling berjaya menarik minat aku untuk menonton filem ini sampai habis.

Berlatarkan pada era tahun 70an,filem ini mengisahkan tentang dua penyiasat persendirian iaitu Jackson Healy (Russell Crowe) dan Holland March (Ryan Gosling) telah menyiasat satu kes rumit tentang misteri kematian pelakon porno yang agak terkenal dan juga kehilangan seorang perempuan yang bernama Amelia.walaupun jalan ceritanya biasa,tetapi elemen komedi dan sedikit aksi yang tak terlalu ganas memudahkan untuk aku memahami jalan cerita filem ini.

Filem ni ada unsur2 18sx yang tak sesuai untuk ditonton oleh kanak kanak.pada sesiapa yang tak pernah tengok Russell Crowe dan Ryan Gosling ni belakon komedi,boleh tonton filem The Nice Guys ni.

*3/5

11 comments:

  1. Baru aku tahu ada pilem wayang nama ni. Most of the tjme aku tak tahu, tapi Rouge One aku monitor hahaa

    ReplyDelete
  2. mesti mcm filem starsky & hutch kan?

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Hehe..tu la.layan jugak movie ni

      Delete
  4. mesti ade adegan ranjang ni...baik ni...

    ReplyDelete
  5. Dah sedut...tapi belum sempat tengok...tq rebiu...

    ReplyDelete
  6. Dah sedut jugak tapi belum sempat tengok betol2.. Baru tengok sikit masa part porn star tu eksiden.. Huhu

    ReplyDelete
  7. Dah sedut jugak tapi belum sempat tengok betol2.. Baru tengok sikit masa part porn star tu eksiden.. Huhu

    ReplyDelete
  8. bagus movie ni. jalan ceritanya menarik. plot twist pada bahagian akhir. x expect ending mcm tu.

    ReplyDelete